Sivut

torstai 17. syyskuuta 2015

Tilanneraportti Q2/2015


Vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana salkkuni tuotto on 23,7 %. Samaan aikaan vertailuindeksi (MSCI World Net Return Eur) on tuottanut 11,46 %. Näin ollen menneen kuuden kuukauden aikana salkkuni tuotto on ylittänyt selvästi vertailuindeksin tuoton.

Kvanttisalkulla on nyt historiaa takanaan 21 kuukautta. Tänä aikana salkku on tuottanut 47,49 %. Samaan aikaan maailman osakkeet ovat tuottaneet 41,3 % ja suomalaiset osakkeet 37,9 %. Näin ollen olen edellä vertailukohtia tällä periodilla. Toki 21 kuukautta on vielä hyvin lyhyt aika tehdä mitään johtopäätöksiä strategian kannattavuudesta. Olen valmistautunut toteuttamaan strategiaa vielä vuosia tästä eteenpäin, jonka jälkeen nähdään, mikä on ollut lopputulos.

Positiivista strategiassa on, että se ei seuraa esim. maailman osakkeiden kehitystä orjallisesti ja sen sisältö poikkeaa lähes mistä tahansa vertailuindeksistä 100 %:sti. Näin ollen minulla on ainakin mahdollisuus poiketa passiivisten indeksien tuotosta tulevaisuudessa - positiivisesti tai negatiivisesti. Tulevaisuudessa merkittäviä yli- tai alituoton jaksoja tulee olemaan varmasti. Tämän voi todeta katsomalla alla olevaa kuvaajaakin.


Muutama sana tulevasta. Kahden viikon päästä tuleva päivitys tulee olemaan viimeinen tällä erää tähän blogiin. Matka vuodesta 2012 on ollut pitkä ja tapahtumarikas. En olisi koskaan uskonut blogia aloittaessa, että parissa vuodessa voisi tapahtua näin paljon asioita. Mutta siitä lisää parin viikon päästä.

Yhteenveto Q2/2015

Indeksoitu tuotto Q2/2015: 5,73 % 
Indeksoitu tuotto strategian alusta (21 kk): 47,49 %
Indeksoitu tuotto blogin alusta: 100,09 %
Osakeostot: Strategian mukaisia positioita
Osakemyynnit: Strategian mukaisia positioita

1 kommentti:

  1. Kannattaa tarkastella riskin ja tuoton suhdetta. Kuvaajan perusteella saat vain hieman paremman tuoton paljon kovemmalla volalla. Tahtoo sanoa, että saisit luultavasti maailmaindeksiä vivuttamalla samalla tuotolla pienemmän riskin, tai vaihtoehtoisesti samalla riskillä kovemman tuoton. Kuvaaja on aika karkea, mutta kuitenkin. Tietty indeksin vivutus on tylsää...

    VastaaPoista